Vízhatlan

A membrán és a majdnem tökéletes vízhatlanság bizonyítéka

A Protektor festék teljesen vízhatlan, ugyanakkor páraáteresztő

A Protektor festék szinte teljesen vízhatlan, ugyanakkor páraáteresztő

Csak a festékréteg membránhatása – hasonlóan az emberi bőrhöz – tudja garantálni, hogy a falból és a vakolatból álló homlokzat hosszan-tartóan védve legyen. A párából lecsapódó vizet kint kell tartani. Így tud az északi hőmérsékleti zónában található épület szárazon maradni.

Más éghajlati övekben is lényeges, hogy a kondenzvíz a felületre kerüljön, hogy a penészképződést és egyéb problémákat megelőzzenek. Ugyanakkor szükséges, hogy a homlokzatot a csapadéktól szárazon tartsák. Víznek nem szabad a fal belsejébe kerülnie. A Protektor festék teszteredményei rendkívüliek, a festék réteg szinte annyira vízhatlan, hogy még a közvetlenül alatta lévő vakolatrétegbe se engedi beszivárogni a vizet.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17