Favédelem

Évente kell újrafestenie fafelületeit? Ezt mostantól elfelejtheti, kipróbált eljárásunkkal!

A kültéri fafelületek kezelése során számos veszélyforrással szemben kell védelmet biztosítani a fának. Az esztétikai szempontok és a tartósság követelménye mellett problémát jelentenek a fában, vagy az annak felszínén elszaporodó gombák és rovarkártevők, melyek roncsolják a fa szerkezetét, annak elszíneződését okozzák.

A nap káros UV sugárzása szintén a fa szerkezetének roncsolódását, illetve felületének elszürkülését okozza. A fába jutó víz táptalaja a gombák és rovarok szaporodását, kimossa a nem kívánatos színanyagokat, és a már kezelt felületen tönkreteszi az ép bevonóréteget.

Megoldás: Favédelem Protektor fafesték által

A favédő fafesték, mint egy “természetes élő, bőrszövet” nyújt védelmet a festékkel bevont faanyagnak. A kerámia-gömböcskékből és a kiváló kötőanyagból összeálló kapilláris rendszert tartalmazó membrán képes arra, hogy a faanyagot légszárazon tartsa. Membrán szigetelésként működve védi is a nedvességtől a falfelületet.

Hővisszaverő tulajdonsága megóvja a kezelt felületet a túlzott felmelegedéstől. Ezáltal el tudja érni, hogy a faanyag ne dagadjon meg és ne száradjon ki.  Hatékonyan véd ózon, savas esők, UV-sugárzás rongáló hatása ellen.  Hosszútávú védelem, praktikus hővédelem esetén a Protektor fafesték egy ideális megoldás.

Fedezze fel, ez Önnek mennyibe kerül, hogy tud hozzájutni>>

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.