UV-védelem

A napfény romboló ereje – az UV védelem szükségessége

UV védelem festékkel

UV védelem festékkel

Az ultra rövid hullámú napsugárzás – az úgynevezett UV sugárzás  rövid idő alatt károsítja azon alapanyagokat, amelyeket a fogalomban lévő falfestékekhez felhasználnak, hogy a rugalmasságukat biztosítsák. Már 5 év után töredeznek, elöregednek az UV-sugárzás hatására. Apró hajszálrepedések keletkeznek, amin keresztül a víz és káros kemikáliák behatolnak a falba, felületbe.

A Protektor festékben található kerámiakomponens szinte teljesen vissza tudja verni az UV-sugárzást, ami által a romboló hatás drasztikusan minimalizálódik. Ennek a hatásnak a következtében a festék által bevont felület világosabbnak és élénkebbnek tűnik.

A homlokzat, mint ingyenes klímaberendezés

A laborvizsgálatok a Protektor festék esetében egy egyedülállóan magas hővisszaverő képességet állapítottak meg. Ezáltal az épület külső fala érezhetően kevésbé melegszik fel. A Protektor festékkel a lakása homlokzatát egy ingyenes és energiatakarékos légkondicionálóvá alakíthatja át.

A Protektor festék egyik legfontosabb tulajdonsága hogy az UV-sugárzást szinte teljes mértékben vissza tudja verni. 1000 óráig a festéket intenzív UV-fénnyel megvilágították, közben vízzel öntözték, olyan céllal, hogy hajszálrepedéseket okozzanak. Ennek ellenére semmilyen változás nem volt megfigyelhető. A felület nem hólyagosodott fel és nem keletkeztek hajszálrepedések. A Protektor festék bizonyította, hogy ellen tud állni a UV-sugárzás romboló hatásának. Tökéletes UV védelem.

Protektor festék maximálisan ellenáll az UV- terhelésnek

Teszteljárás: 1000 órán keresztül = kb. 6 év tényleges fluoreszkáló UV-sugárzás + vízzel való terhelés

Eredmény:
– Semmifajta változás a fényességben és színben
– Nincs foltképződés, felhólyagosodás, repedésképződés
– Nincs leválás, morzsolódás
(ILF Magdeburg Minősítő Intézet eredménye)

Kültéri hőszigetelő festék kalkulátor

Kérjük. adja meg a kültéri felület típusát és a festeni kívánt felület nagyságát négyzetméterben. A számolás gombra kattintva egy becsült árkalkulációt küldünk Önnek a megadott e-mail címre.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17