Hővisszaverés

A Protektor festék nyáron hűti a házat

Energiafelhasználás és költséges hőszigetelés nélkül- csak a 0,3 milliméteres rétegvastagság által. Energiamegtakarítás egy modernebb megközelítéssel. Ez hogy lehetséges?
A Protektor festék képes a rövid- és középhullámú sugárzást visszaverni. Ezáltal a fal nem fog olyan erősen felmelegedni, és a fáziseltolódás miatt az éjszaka lehűlt falak nappal tovább hűtik a házat. A Protektor festék kevesebb fényt nyel el, mint a színtiszta fehér.Ténylegesen a hősugárzásnak csak a felét nyeli el, mint a színtiszta fehér homlokzati festék.

Magyarázat:

A elnyelési fok mértékét az alapján számítjuk ki, hogy a tökételesen fekete test elnyelési fokát egynek vesszük (a=1,0 vagy 100%). Ez az összes fényt elnyeli.

A színtiszta fehér ténylegesen egy bizonyos mennyiségű fényt nyel el. Egy elméleti 100%-os fényvisszaverés azt jelentené, hogy egyből megvakulnánk.

A fény sose verődik vissza tökéletesen a megvilágított testről, 10%-a a fénynek szórt fény. Ez az érték egy durva, egyenetlen felület estén még nagyobb is lehet. Ezt az értéket nem visszaverődésként számoljuk, hanem csökkentjük vele az elnyelési fokot. A Protektor festék egy különösen érdes felületet képez a felhordás után, ez is hozzájárul a fényszórásához.
A fehér festék a fénysugárzás 80%-át veri vissza, a Protektor festék a fénysugárzás 85%-át veri vissza. Ezekkel az értékekkel is csökkentjük az elnyelési fokot. Tehát összefoglalva az elnyelést:

Fekete testnél:
1,0 (fekete test) – 0.1 (szórt fény) = 0,9 (90%)
Tehát a hőmennyiség 90%-a elnyelésre kerül.

Fehér festéknél:
1,0 (fekete test) – 0,1 (szórt fény) – 0,8 tiszta fehér visszaverés= 0,1 a (10%)
Tehát a hőmennyiség 10%-a elnyelésre kerül.

Protektor festék esetében:
1,0 (fekete test) – 0.1 (szórt fény) – 0,85 visszaverés Protektor festéknél=0,05 a (5%)
Tehát a hőmennyiség 5%-a elnyelésre kerül.

Végkövetkeztetés: A Protektor festék fele annyi hőt (5%) vesz fel mint a színtiszta fehér festék (10%).A hővisszaverő képesség az egyik magyarázat arra a hatásra, hogy az a ház, amelynek a falai és a teteje Protektor festékkel van bevonva, érezhetően hidegebb a beltér levegője nyáron.
A fáziseltolódás magyarázatot ad az épülettest hőtároló képességére, ami az éjszakai lehűlést erőteljesen akadályozza.

Kültéri hőszigetelő festék kalkulátor

Kérjük. adja meg a kültéri felület típusát és a festeni kívánt felület nagyságát négyzetméterben. A számolás gombra kattintva egy becsült árkalkulációt küldünk Önnek a megadott e-mail címre.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17