Algagátló

Alga és penészképződés elkerülve

Alga és penészképződés elkerülve

Biztos út az algamentes homlokzathoz

Az algák a legősibb és egyben a legszélesebb körben elterjedt növények a földön. A talajban minden vidéken előfordulnak. Az algák igénytelenek, a növekedéshez csak vizet és fényt igényelnek, a szél által terjednek. A levegő magas káros anyag tartalmára viszonyt érzékenyen reagálnak. Az algák jelenléte tulajdonképpen a tiszta levegő és az érintetlen környezet jele.

Azonban az algáknak a házak homlokzatán nincs mit keresni. Nemcsak rontják az épület esztétikai megjelenését, hanem hosszabb távon az épület anyagában is kárt okoznak. Az algák a fal természetes összetevőiből táplálkoznak, kivonják a falból az értékes ásványi anyagokat. A szerkezetet az algákkal együtt megtelepedő penészgombák is károsítják.

Így az építőipar egyik jelentős problémája a homlokzaton megjelenő algásodás. Az algaképződés a fal felületén nedvesség által kezdődik. Az épület felületi struktúrája egy természetes öregedési folyamaton megy keresztül, és az idők folyamán egyre több hajszálrepedés, töredezés lép fel. Ezáltal a sérült fugákon keresztül a nedvesség behatol a falba és ott felhalmozódik.

Nagyon gyakran szigetelt homlokzatoknál lép fel algásodás.

A hőszigetelő anyagok nem rendelkeznek kapilláris szállító képességgel. A nedvességet nem elszállítják, hanem elraktározzák. A hőszigetelő anyagok nyáron csak ritkán száradnak ki ismét. A nedves falakon algák, mohák és gombák telepedhetnek meg.

Az erős kemikáliáktól eltekintve semmilyen megelőző védelem nem létezett az algaképződéssel szemben. Ha az algásodás elindult, akkor már csak kémiai eszközökkel, úgynevezett algagátló szerekkel lehet a felületet algátlanítani. Ezek a szerek az emberre és a környezetre nem veszélytelenek.

Algagátló megoldás: Protektor festék

Az algaképződéshez nélkülözhetetlen a nedvesség jelenléte. Száraz felületeken csak ritkán fordul elő. Az algaképződés végleges megoldásához a nedvességet a falból ki kell vonni,  itt kezdődik a Protektor festék feladata.

A Protektor festék elősegíti a nedvesség falból való kapilláris kiszállítását és e mellett diffúzióképes. Az évek óta a falak által felszívott vizet elszállítja. Algák, mohák és gombák életfeltétele megszüntetve. Méreg nem szükséges.

Ezen kívül a Protektor festék a falakat és a tetőt hatékonyan védi a nedvességtől – záporesőben, zivatar és havazás esetén is. A bevonat egy bőrfelületként védi az épületet. Repedésképződés megelőzve, hajszálrepedések áthidalva. A nedvesség nem tud a falszerkezetbe behatolni. A Protektor festék kerámiagömböcskéi miatt a napsugárzás melege a falon egyenletesen szétoszlik. A falak a kívülről jövő hatásokkal szemben is szárazon maradnak.

Azokat a homlokzatokat amelyeken az algaképződés elkezdődött, először szakszerűen meg kell tisztítani. Ezután lehet a Protektor festékkel a felületet kezelni. Az újbóli algaképződést a Protektor festék megakadályozza. Ha kivételes esetben mégis megjelennének algás foltok, ezek tapadása a felület kerámiarészecskéin gyenge. Nagynyomású gőzborotvával el lehet távolítani.

Kültéri hőszigetelő festék kalkulátor

Kérjük. adja meg a kültéri felület típusát és a festeni kívánt felület nagyságát négyzetméterben. A számolás gombra kattintva egy becsült árkalkulációt küldünk Önnek a megadott e-mail címre.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17