Rugalmasság

Repedések kialakulásának okai

Nagyobb rugalmasság a festék felhordása után

A homlokzatnak – különösen a tavaszi és őszi – éjjeli és nappali drasztikus hőmérséklet ingadozásnak is ellent kell állni. Ezt a hatást erősítik a különböző hőtágulású építőanyagok kitágulása majd összehúzódása. Hagyományos hőszigetelés és ásványi bevonatok esetén ez rövid időn belül hajszálrepedések kialakulásához vezet a homlokzaton, aminek következtében a épületelemek védelmi funkciói erősen csökkenek.

Ez a hővédelem és hőszigetelés hatásfokának romlását is eredményezheti. Az  épület esztétikailag is nagymértékben romlik.
A szilikon alapú mesterséges festékek bizonyos ellenállást mutatnak a hajszálrepedések kialakulásának, rugalmasságuk által. Viszont fontos megjegezni, hogy ezt a rugalmasságot az UV sugárzás jelentősen rontja.

A videón egy hungarocell lapra ráfestett, majd leszedett rugalmas festékréteget látunk

Rugalmasság garantálva

A Protektor festékrétegben lévő, egymással szorosan érintkező kerámiagömböcskék a hőt gyorsan elvezetik a felületen, így csökkentik a hőmérséklet különbségből fellépő feszültséget. Ezáltal a hajszálrepedések kialakulásának okát is mérséklik.A Protektor festék akril bázisra épül minimális mesterséges összetevővel. Ennek ellenére rendelkezik azzal a kitűnő képességgel, hogy a bevont felület tágulási rugalmasságát közel 150%-ra növelje. Ehhez hozzájárul az is, hogy a festékrétegben lévő kerámiagömböcskék egymáson viszonylag szabadon el tudnak mozdulni.

Kültéri hőszigetelő festék kalkulátor

Kérjük. adja meg a kültéri felület típusát és a festeni kívánt felület nagyságát négyzetméterben. A számolás gombra kattintva egy becsült árkalkulációt küldünk Önnek a megadott e-mail címre.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17