Könnyen tisztítható

Falai könnyen tisztíthatóak lesznek

Falai könnyen tisztíthatóak lesznek

Biztos Ön is tapasztalta hogy a villanykapcsolók mellett, a falhoz közeli ülőhelyek, fallal érintkező fekvőhelyek, fal közeli munkaállomások esetén a falfelület erősebben koszolódik: Ennek következtében a szennyeződött felület és ezzel együtt a helyiség gyakoribb átfestése szükséges.

A kilencvenes évek közepétől az új építésű házaknál megjelent egy új jelenség: a falon a koszfoltok gyorsan és makacs módon megjelentek. Ezek a foltok jórészt lerakódott házi porból jöttek létre. Ezt a jelenségek angolul „Fogging-hatásnak”, magyarul „ködfoltoknak” nevezzük. Megmagyarázhatatlan módon a falon és a plafonon szürke foltok jelentek meg.

Ennek a „varázs-pornak” az oka valószínűleg a nagy mennyiségű hígítók jelenlétének köszönhető, amelyek a festékekben, ragasztókban, szőnyegekben, laminált parkettában, szekrényekben megtalálhatóak. Ezek a hígítók nehezen lebomló vegyületek. Az anyagok felületéről eltávoznak és a falakon újból lecsapódnak. Egy ragadós filmréteget képeznek, amibe a por gyorsan meg tud tapadni.

Eddig a „ködfoltok” eltávolítása nagyon költséges volt. Átfogó felújítási munkálatok voltak szükségesek. Ezek azonban csak rövidtávú eredménnyel tudtak csak szolgálni: pár héttel vagy hónappal később a ronda fekete folt többnyire újból ott volt.

Koszlerakódás megelőzése, könnyű tisztíthatóság : Protektor

A Protektor festékkel kezelt felületen a kosz nehezebben tapadhat meg, mert a benne található kerámiagömbök és a speciális kötőanyag egy kerámiaszerű felületet képeznek. E miatt kicsit kevesebb por rakódik le a felületre.

Ezen kívül a Protektor termékek úgy is segítik a porfoltok kialakulásénak megelőzését, hogy semmilyen lágyítót nem tartalmaznak, így nem terhelik meg feleslegesen a levegőt. A Protektor festékkel bevont falak esetén az eddigi tapasztalatok alapján, a koszfoltok és porfoltok képződésének kockázata jelentősen kisebb.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17