Energiatakarékosság

Energiatakarékosság otthon

Napjainkban a növekvő fűtési és hűtési költségek egyre nagyobb megterhelést jelentenek a lakóházak tulajdonosainak.

Ezen növekedés oka két fő tényezőre vezethető vissza:

  • egyrészt az energiaárak emelkedésére,
  • másrészt a nem kellő gondossággal végrehajtott hőszigetelésre.

Az egyre gyakoribb nyári hőség elviselhetetlen forróságot okoz a lakóhelyeken. A gazdasági és egészségügyi szempontokat figyelembe véve nem mindig a legoptimálisabb megoldás a légkondicionáló berendezés felszerelése.

Lehetséges megoldási elképzelés a növekvő energiaárakra: hővisszaverő bevonat

A házak külső festésére alkalmazott hővisszaverő hatással rendelkező festék hozzá járulhat ahhoz hogy a falak szárazabbak maradjanak, ezzel is optimalizálva a  hőtechnikai tulajdonságát. A  meglevő épületek külső átfestésével akár csökkentheti az energiaveszteséget.  A belső felületen levő kerámiagolyócskák visszaverik a falat érő hősugarakat, így nem alakul ki a levegő meleg szerinti rétegződése, a fűtés kikapcsolásával lassabban hűl le az épület.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17