Allergia

Allergia otthon, jó lenne elkerülni?

Minden harmadik embernél bizonyos ingerekre allergiás reakciók lépnek fel. A kiváltó okok közé tartozhat a virágok és füvek pollenjeitől kezdve az élelmiszereken, kozmetikai eszközökön és gyógyszereken át, a házban található porig és penészgombákig minden.

Az utóbbi kettő már kis mennyiségben allergiás panaszokat válthat ki, nagyobb mennyiségben akár a tüdőt is károsíthatja. A  sok festék, lakk, faápoló- és ragasztóanyag tartalmaz oldó- és konzerválószereket, nehezen bomló szerves vegyületeket, úgynevezett lágyító szereket, melyek a felújítás után akár fél évig is a levegőben maradhatnak. Ezek az anyagok allergiás panaszokat okozhatnak, vagy felerősíthetik azokat, légszomj, kiütés lehet a következmény.

A gyerekek számára is komoly allergiás kockázatot rejtenek a felújított helyiségek. A valószínűsége, hogy a gyerek allergiában, neurodermitisben vagy légúti megbetegedésben szenved 40 % -kal emelkedik meg, ha gyakran frissen felújított szobában tartózkodik. A vizsgálatok megállapították, hogy a felújítások 30%-a esetén a káros anyag érték jelentősen túllépi az egészségügyi határértéket.

Megoldás az allergiás panaszok mérséklésére: allergia mentes Protektor védőfesték

A tökéletes festék káros anyag kibocsátástól mentes, nem szennyezi a levegőt, nem tartalmaz olyan nehezen lebomló vegyületeket, mint a hígítók és oldószerek. Nem bocsát, illetve nem párologtat ki sem a felhasználás alatt sem a felhasználás után egészségkárosító vagy allergiás reakciót kiváltó anyagokat.
A festékrétegben lévő membránrendszer úgy van beállítva, hogy levegő páratartalmát az optimális szintre állítja be.

A felesleges nedvességet a membránstruktúra kapilláris rendszere a felületre szállítja, ahol elpárolog, így a gombák nem tudnak megtelepedni. Még az erős páraterhelésnek kitett helyiségekben, mint a konyhában, fürdőben, pincében vagy szaunában is sikeresen lehet a penészesedést megakadályozni.

A festékrétegben lévő kerámiagömböcskék a hőt egyenletesen oszlatják el. A helyiségekben található port felkavaró hőmozgás nem keletkezik. A tiszta, egészséges páratartalmú, pormentes levegő mind az allergiásoknak mind pedig az asztmásoknak megkönnyíti a légzést.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17