Minősítések és bevizsgálások

Minősítő és bevizsgáló intézetek, amelyek a hőszigetelő bevonatot bevizsgálták, minősítették

TUV-Zertifikat

 

TÜV Zertifikat

A Protektor hőszigetelő festék 100%-ban megfelel a a TUV 2007-es Kritérium Katalógus által felállított „Fal és homlokzati bevonatok” minősítési rendszerének. A teljes bevonat rendszer vizsgálva lett. A bevonatok nem tartalmaznak egészségre káros összetevőket, oldószereket. A káros anyag tartalom (VOC) a 0-ás kategóriába esett a mérések alapján a beltéri bevonatnál.

Institute für Lacken und Farben

 

Institute für Lacken und Farben

Lakk- és Festékipari Intézet e.V. /ILF Lakk- és Festékkutatási és Fejlesztési Intézet Kft. Mindkét vállalkozás magáncég, amelyek ipari orientációjú kutatási és fejlesztési valamint vizsgálati tevékenységet végeznek bevonati anyagok („Lakkok és festékek”), lakkalapanyagok és festékbevonatok területén. Míg a közhasznú intézet túlnyomórészt kutatásokkal foglalkozik, hogy saját know-how-t építsen ki és ipari valamint intézeti partnerekkel működjön együtt, a társaság elsősorban ipari megrendeléseket dolgoz fel és a kidolgozott know-how-t értékesíti. Kutatási és fejlesztési tevékenységünk, csakúgy mint szolgáltatási palettánk igényes problémák felvetésének tudományos feldolgozásától a korszerű bevonatrendszerek fejlesztésén és új alapanyagok kipróbálásán keresztül egészen a szabványoknak megfelelő egyedi vizsgálatokig, komplex bevonatrendszerek vizsgálatáig továbbá folyékony és por alakú bevonatanyagok értékeléséig terjed.

MPA Braunschweig

 

MPA TU Braunschweig

Az MPA Braunschweig az Alsó-szászországi Gazdasági, Munkaügyi és Közlekedési Minisztérium felügyelete alatt mint független tartományi szervezet sokrétű tevékenységet fejt ki, többek között:

 

 • Mechanikai, vegyi, fizikai és elektromos vizsgálatok építőanyagokon, ipari nyersanyagokon és szerkezeteken, szilárdsági kutatás vagy anyagi- és személyi károkkal szembeni védelem céljából.
 • Ipari és egyéb termékek vizsgálata és felügyelete műszaki követelményekkel vagy jogi- és adminisztratív előírásokkal, szabványokkal, szállítási feltételekkel, áruelőírásokkal vagy megállapodásokkal való egyezés
 • Tanácsadás és tájékoztatás az ipargazdaság fejlesztése érdekében
 • Vizsgálatok és értékelések építésfelügyeleti vagy más jóváhagyási követelmények betartása céljából
 • Új építőanyagok és építési módok engedélyezési vizsgálatai
 • Vizsgálati eljárások, gépek és új technológiák kifejlesztése és javítása
 • Közreműködés új szabványok és irányelvek kidolgozásában a nemzeti és nemzetközi területeken

Évtizedek óta úgy ismert az MPA Braunschweig az építésfelügyeleti területen, mint vizsgálati- felügyeleti és újabban tanúsítványokat kiállító szervezet.

Fraunhofer Institute

 

Fraunhofer Institute

A Fraunhofer Európa legnagyobb alkalmazási irányú kutatási intézete. Kutatási területeik az emberek szükségleteire irányulnak: egészség, biztonság, kommunikáció, mobilitás, energia és környezet. Ez az ami miatt kutatóik és fejlesztőik munkája nagy mértékben befolyásolja az emberek jövőbeni életét.

Szerződéses partnereik és megrendelőik:

 • Ipari vállalatok
 • Szolgáltató vállalatok
 • Közszféra

A Fraunhofer Európa legnagyobb szervezete az alkalmazott kutatás terén.

 • Több mint 80 kutatóintézet Németországban, ebből 60 Fraunhofer-Intézet
 • Több mint 18 000 alkalmazott munkatárs, többségében természet- és műszaki tudományos végzettséggel
 • 1,66 milliárd Euro kutatási összeg évente, ebből 1,40 Mrd € szerződéskutatási szolgáltatási területen
 • Ennek a szolgáltatási területnek több mint 70 százaléka ipari és közpénzen finanszírozott kutatási projektekkel megszerezve
 • Csaknem 30 százalék szövetségi és tartományi alapfinanszírozási hozzájárulással.
 • Nemzetközi együttműködés európai, amerikai, ázsiai és közel-keleti fióküzletek által.

AFNOR Certification

 

ISO 9001

Részeseik a világ egyik legnagyobb akkreditált tanúsítvány kibocsátó helyének. Több mint 25.000 tanúsítványt bocsátottak ki több mint 60 országban és világszerte irodákkal rendelkeznek. Tanúsítványokat állítanak ki rendszerekről, termékekről és szolgáltatásokról olyan nemzetközi szabványokkal szemben, mint az ISO 9001 (minőségirányítás) vagy az ISO 14001 (környezetirányítás). Gyakorlati kiindulási alapjuk és ipari ismereteik garantálják ügyfeleik számára a hatékony, értéktöbbletet kínáló szolgáltatást.

Bautechnisches Institute

 

BTI

A BTI (Bautechnisches Institut – Építőanyagkutató Intézet) államilag akkreditált építőanyag vizsgáló és ellenőrző, épületszerkezet kutató és fejlesztő intézet. Az Európai Közösség építőipari termékekre vonatkozó irányelveinek, európai és nemzeti szabványoknak  és az OIB építőanyag jegyzéknek (ÖA) megfelelően végez vizsgálatokat és minőség-ellenőrzést. Ezek képezik bármely építőanyag vagy építőelem minőségbizonylatainak  alapját. Szakmai tapasztalatuk alapján és különféle számítási programok segítségével folyamatok számítógépes modellezése és szimulációja után ezeket laborkísérletekkel verifikálják.

Karlsruhe Institute of  Technology

 

K I T

A karlsruhei tudományos kutató központ több mint 140 intézettel együttműködve végez tudományos vizsgálatokat és kísérleteket. A KTI vezető a thermo-keramikus hőszigetelő rendszerek tesztelésében és vizsgálatában.

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17