Kültéri hőszigetelés – Kaposvár

Kaposvár - Barlai - Protektor referencia - 7

Egy század eleji épület külső hőszigetelésére kerestünk megoldást. A homlokzat speciális kialakítása nem tette lehetővé a hagyományos hőszigetelés alkalmazását, így elkezdtünk utánajárni, hogy milyen más lehetőségek vannak. A Protektor kültéri hőszigetelő festék volt az, ami megoldást kínált problémánkra. Az időjárás pont nem kedvezett a festésnek, az első réteg elkészülése után nem sokkal hatalmas felhőszakadás következett be.

Attól tartottam, hogy kárt tesz a friss festésben, de hála a Protektor jó tapadásának, ez nem következett be. A 2. réteg felvitelekor sem volt sokkal kellemesebb az időjárás, a festés közben többször is rákezdett az eső, de a falfelületen nem jelentkezett foltosodás. Nem csak felhasználóként, hanem építészként is csak javasolni tudom mindenkinek a Protektort.

Somogy megyében, Kaposváron került felhasználásra a Protektor hőszigetelő kültéri festék, a felhasználó véleménye:

1.) felhasznált anyagok a falazat előkészítésére:

  • meglévő homlokzatvakolat: színezetlen kőpor
  • kőporvakolat lesimítása: Baumit Finom Vakolat külső
  • vakolat glettelése: Weber 742 glett, vagy Rigips homlokzati glett fehér

2.) homlokzati festés készültsége:

  • jelenleg 1 réteg került festésre ( bejáratnál műköves munka javítása szükséges, ezért a műkő csiszolásával keletkező por miatt a végleges festésre a műkő javítása után kerül sor, sajnos az időjárás gátolja a javítási munkát )

Tapasztalatok:

  • festék színezése: a JUBOL homlokzat festék színezőjét használtuk, a falfelületen nem tapasztaltunk foltosodást
  • az időjárás csapadékossága nem kedvezett a homlokzat festésnek, a festés közben néha eleredt az eső, de a festéknek nem ártott.
  • A egyik alkalommal a festés ( 1 réteg ) befejezése után kb. 3 órával jelentkező felhőszakadás sem ártott a festéknek.

A tél folyamán átlagosan érezhető fűtési energia felhasználás csökkenést tapasztaltunk.

Üdvözlettel,

Barlai LajosBarlai LajosÉpítészmérnök

(Kaposvár – Somogy megye)

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17