Hőszigetelő fafesték – Veresegyházán

2000-ben építkeztünk Veresegyházon, az épület egész felső szintjéhez fát használtunk fel. Borzasztó problémát és munkát jelentett az, hogy minden harmadik évben muszáj volt újra lekennünk. Semmilyen terméket nem találtunk, ami ellen tudott volna állni a nagy UV hatásnak, így mindig lepergett a felületről a festék. Az újracsiszolás és az újrafestés nem csak hatalmas költség volt, de még az időnkből is elrabolt nem keveset.

Idén változtatni akartam a dolgon, és olyan festékek után kezdtem keresni a neten, ami nem csak 3 évig bírja, mint a hagyományos fafestékek. Ekkor akadtam rá a Protektor hőszigetelő festékrendszerre, ami nagy örömömre fára alkalmazható terméket is magába foglalt. Beszéltem a termék forgalmazójával, és döntöttem is a Protektor mellett.
Egy halvány csontszínt választottam, és semmi probléma nem volt a színezéssel. A kivitelezőtől is olyan visszajelzést kaptunk, hogy könnyen kezelhető volt az anyag.

A festés utáni nyáron már bizonyított is a festék: a legmelegebb időszakokban is hűvös maradt a lakás. Teszteltük az anyag rugalmasságát is: az ablaknál egy-két helyen ráfestették a festéket, és utána ahogy először nyitottuk ki az ablakszárnyakat, látszott, hogy nyúlik a festék, úgyhogy biztos nem lesz gond a ház apró mozgásai esetében sem, nem fognak repedések képződni a festésen. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Protektort, de főleg azoknak a sorstársaimnak, akik szintén unják már a fafelületek gyakori újrakezelését. „

Protektor hőszigetelő festék felhordása után:


Szalai BélaSzalay Béla
Veresegyház
Pest megye

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17