Kültéri hőszigetelő bevonat – Markotabödöge

Először hagyományos szigetelésben gondolkodtam, de közben rátaláltam az interneten a hőszigetelő festékre, és nagyon jókat írtak róla, amik közül a légáteresztő és falszárító képessége fogott meg engem leginkább. Az a dolog is tetszett benne, hogy nem lassítja a hőt, hanem a festékréteg visszaveri azt.
Összehasonlítottam a hőszigetelő festék alkalmazásának költségeit más hőszigetelési technikák költségeivel, és azért is döntöttem ez mellett, mert nem csak maga az anyag kedvezőbb árú, hanem a munkadíjat is meg tudtam spórolni vele, mert ezt csak egyszerűen egy Teddy hengerrel kell felfesteni, és azt én magam is meg tudtam oldani.
Nyáron nagyon erős napsugárzásnak van kitéve a falfelület, és mielőtt a Protektor falfestékkel lekentük, mindig felforrósodott. Most kellemes tapintása van, nincs felmelegedve, a belső klíma pedig legalább 3-4 fokkal is hűvösebb azokhoz az évekhez képest, amikor még nem volt lefestve Protektorral kívülről a ház. Télen pedig, bár csak kívülről lett lefestve a ház, de érezhető, hogy valamennyire a belső hőfokot is megőrzik a falak, minden bizonnyal a kerámiatartalomnak köszönhetően.

A falunkban számos ház megtalálható, ami 38-as nútféderes Porotherm téglából épült, 5 cm-es hungarocell réteggel, és a belső hőmérsékletük szinte ugyanennyi, mint a miénknek, ami Protektorral lett lefestve. Tehát ezért is nem akartam hagyományos hőszigeteléssel beburkolni a házat, így legalább a festéknek köszönhetően „lélegezni” is tudnak a falak, és szárazak maradnak, tehát jobban szigetelnek. Én átgondoltam ezeket a dolgokat, és így visszatekintve elmondhatom, hogy jól döntöttem, nem csalódtam a Protektor festékben.
Az anyagnak jó a vízhatlansága, lepergeti a csapadékot, és a falról lecsöpög a víz, nem nedvesedik át. A szennyeződéseket egyszerűen vízzel le tudjuk mosni. A felületen nem tapad meg a por, máshol láttam már olyat, hogy az érdes felületen annyi por gyűlt össze, hogy megtelepedett rajta a moha, na ez itt nem fog előfordulni. Ami még említésre méltó, hogy amikor este a fatüzelésű kazánnal befűtök 25 fokra, másnap délig nem hűl le 22 foknál hűvösebbre a szoba, ami elég jó teljesítmény. Még beltérben is le akarom festeni a helyiségeket, hogy akár megduplázódhasson az energiamegtakarítás.
Mivel nálam bevált, szüleim házának festéséhez is a Protektor kültéri hőszigetelő festéket javasoltam, és ott is ugyanúgy beváltotta a hozzá fűzött reményeket: nyáron hűvösebb van a lakásban, és a falfelület könnyedén tisztítható egy slag segítségével.

Hegedűs LászlóHegedűs László
Markotabödöge
Győr-Moson-Sopron megye

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17