Bababarát festék – Esztergom

Kisgyermekünk egészsége érdekében kerestük azt a festéket, ami leginkább egészségbarát. Ez alatt azt értem, hogy a lehető legkevesebb káros kémiai anyagot tartalmazza, a kipárolgása minimális legyen, és egyenletes hőmérsékletet biztosítson a kicsi számára.

Az interneten rengeteg kapcsolódó információt olvastam el, amit csak tudtam, megkerestem a témában, és végül a Protektor festék mellet döntöttünk, ez tűnt a legalkalmasabbnak. Kifestettünk a kívánt színárnyalatokkal, és egy valóban csodálatos gyerekszobát kaptunk. Ezen felbuzdulva a teljes tetőteret kifestettük a Protektorral, és az lett a tapasztalatunk, hogy a nyári belső hőmérséklet jó pár fokkal kellemesebb lett, mint a nem légkondicionált lakásokban általában. Nem is kellett bekapcsolnunk a klímát, mert nélküle is tökéletesen megvoltunk még a tetőtérben is.

Télen pedig a festék nagyon jól együttműködött a fűtéssel, nem alakultak ki különböző hőmérsékletű rétegek, hanem egyenletes, ideális hőmérséklet. Ezt akkor tapasztaltuk leginkább, amikor a gyerekszobában hol a földön játszottunk a kicsivel, hol felemeltük, és sehol sem volt eltérő a hőmérséklet. Nem is volt beteg a gyerek az egyenletes hőmérsékletnek és páratartalomnak köszönhetően, nem volt hurutos sohasem. A kisgyermek „baleseteinek”, úgymint különböző folyadékok és egyéb anyagok falra kerülésének köszönhető foltokat pedig könnyedén le tudjuk tisztítani a falról, és száradás után sem marad foltos. Egy éve festettünk, és még mindig vadonatújnak tűnik a festés.

A fürdőszobánkban is a Protektort alkalmaztuk, és bár gyakran előfordul, hogy víz kerül a falra, de sem penészedés, sem foltosodás, sem bármi egyéb elváltozás nem tapasztalható, egyszerűen tökéletes állapotban van.

Képek az elkészült gyerekszobáról:

Gy. János
Esztergom
Komárom-Esztergom Megye

*FONTOS TUDNI a Protektor festék penészképződés gátlásáról: A Protektor falfesték beltérben csökkentheti a penészesedés újbóli előfordulásának kockázatát, csak tökéletesen penészmentesített felületre szabad felvinni. Nagy páraterhelésnek kitett helyiségek, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok esetében a penészesedés újból előfordulhat. Emellett megállapítható,  hogy az esetek nagy részében sikeresen tudja a penészesedés kialakulását gátolni, amit a mikrobiológiai vizsgálatok és a vevői visszajelzések is alátámasztanak.

**FONTOS TUDNI a Protektor festék energiamegtakarító képességeiről: A Protektor falfesték hővisszaverő képességén keresztül javíthatja az lefestett épület energetikai tulajdonságát, optimalizálhatja a meglévő falszerkezet hőszigetelő képességét. Referenciamérések észrevehető energiamegtakarításról számoltak be, ugyanakkor e helyen hangsúlyozni kell, szerkezeti és kivitelezési hiányosságok jelentősen ronthatják a kedvező energetikai tulajdonságokat, akár teljes mértékben is kiolthatják azt.


Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /chroot/home/festekbi/festek-hoszigeteles.hu/html/wp-content/themes/festek_gr/footer.php on line 17