UV-védelem

A napfény romboló ereje – az UV védelem szükségessége

UV védelem festékkel

UV védelem festékkel

Az ultra rövid hullámú napsugárzás – az úgynevezett UV sugárzás  rövid idő alatt károsítja azon alapanyagokat, amelyeket a fogalomban lévő falfestékekhez felhasználnak, hogy a rugalmasságukat biztosítsák. Már 5 év után töredeznek, elöregednek az UV-sugárzás hatására. Apró hajszálrepedések keletkeznek, amin keresztül a víz és káros kemikáliák behatolnak a falba, felületbe.

A Protektor festékben található kerámiakomponens szinte teljesen vissza tudja verni az UV-sugárzást, ami által a romboló hatás drasztikusan minimalizálódik. Ennek a hatásnak a következtében a festék által bevont felület világosabbnak és élénkebbnek tűnik.

A homlokzat, mint ingyenes klímaberendezés

A laborvizsgálatok a Protektor festék esetében egy egyedülállóan magas hővisszaverő képességet állapítottak meg. Ezáltal az épület külső fala érezhetően kevésbé melegszik fel. A Protektor festékkel a lakása homlokzatát egy ingyenes és energiatakarékos légkondicionálóvá alakíthatja át.

A Protektor festék egyik legfontosabb tulajdonsága hogy az UV-sugárzást szinte teljes mértékben vissza tudja verni. 1000 óráig a festéket intenzív UV-fénnyel megvilágították, közben vízzel öntözték, olyan céllal, hogy hajszálrepedéseket okozzanak. Ennek ellenére semmilyen változás nem volt megfigyelhető. A felület nem hólyagosodott fel és nem keletkeztek hajszálrepedések. A Protektor festék bizonyította, hogy ellen tud állni a UV-sugárzás romboló hatásának. Tökéletes UV védelem.

Protektor festék maximálisan ellenáll az UV- terhelésnek

Teszteljárás: 1000 órán keresztül = kb. 6 év tényleges fluoreszkáló UV-sugárzás + vízzel való terhelés

Eredmény:
– Semmifajta változás a fényességben és színben
– Nincs foltképződés, felhólyagosodás, repedésképződés
– Nincs leválás, morzsolódás
(ILF Magdeburg Minősítő Intézet eredménye)