Tetőszigetelés

Tetőszigetelés egyszerűen – a tetőtérben a forróság elfelejtve

Amióta az ember megtanult építkezni, legelőször is a védelmező tetőt alkotta meg. A tető megóv minket és az épületet a hőségtől, a hidegtől, az esőtől és a vihartól. A tető jobban ki van szolgáltatva ezeknek a sokrétű viszontagságoknak, mint bármely más épületelem, és így kívülről is, belülről is magas elvárásoknak van alávetve.

A tetőknek évtizedeken át kell ellenállniuk ezeknek a „támadásoknak”. Ezért fontos, hogy tisztában legyünk ezzel a nagyfokú igénybevétellel, és ennek megfelelő szerkezeti és felületvédelmi megoldásokat alkalmazzunk. A tető témakörébe tartoznak a ferde tetők, lapos- és zöldtetők, fűtetlen padlás terek, tetőtéri födémek és azok oldalfalai. A hővédelmet a hagyományos technológiáknál a hőszigetelő réteg jelenti.

Ezt a hővédelmet tudjuk jelentősen javítani a Protektor tetőfesték használatával

Úgy hogy közben a káros környezeti és időjárási hatások ellen is védelmet nyújtunk a tetőnek Amennyiben a padlást lakótérként is használjuk, nyáron jelentős akár maximum 4-5 Celsius fok hőmérséklet csökkenést is el tudunk érni. A védőfesték tökéletesen ellenáll az UV-sugárzásnak, ennek köszönhetően nem repedezik meg.

A tetőfesték hatékonyságát szerkezeti és kivitelezési hibák jelentősen ronthatják, kérjük minden esetben forduljon szakemberhez.