Hőszigetelő fafesték – Veresegyházán

2000-ben építkeztünk Veresegyházon, az épület egész felső szintjéhez fát használtunk fel. Borzasztó problémát és munkát jelentett az, hogy minden harmadik évben muszáj volt újra lekennünk. Semmilyen terméket nem találtunk, ami ellen tudott volna állni a nagy UV hatásnak, így mindig lepergett a felületről a festék. Az újracsiszolás és az újrafestés nem csak hatalmas költség volt, de még az időnkből is elrabolt nem keveset.

Idén változtatni akartam a dolgon, és olyan festékek után kezdtem keresni a neten, ami nem csak 3 évig bírja, mint a hagyományos fafestékek. Ekkor akadtam rá a Protektor hőszigetelő festékrendszerre, ami nagy örömömre fára alkalmazható terméket is magába foglalt. Beszéltem a termék forgalmazójával, és döntöttem is a Protektor mellett.
Egy halvány csontszínt választottam, és semmi probléma nem volt a színezéssel. A kivitelezőtől is olyan visszajelzést kaptunk, hogy könnyen kezelhető volt az anyag.

A festés utáni nyáron már bizonyított is a festék: a legmelegebb időszakokban is hűvös maradt a lakás. Teszteltük az anyag rugalmasságát is: az ablaknál egy-két helyen ráfestették a festéket, és utána ahogy először nyitottuk ki az ablakszárnyakat, látszott, hogy nyúlik a festék, úgyhogy biztos nem lesz gond a ház apró mozgásai esetében sem, nem fognak repedések képződni a festésen. Mindenkinek csak ajánlani tudom a Protektort, de főleg azoknak a sorstársaimnak, akik szintén unják már a fafelületek gyakori újrakezelését. “

Protektor hőszigetelő festék felhordása után:


Szalai BélaSzalay Béla
Veresegyház
Pest megye